بیمه آسانسور

     با در نظر گرفتن  موارد استفاده‌ آسانسور در ساختمانهای مسکونی، سازمانها و ادارات و ماهیت مکانیکی و برقی این وسیله پراستفاده ممکن است خطرات جانی و خسارتهای مالی متفاوتی داشته باشد. برای جلوگیری از  تحمیل خسارتها و هزینه های مالی و جانی داشتن بیمه آسانسور، می‌تواند قسمتی  از استرس  های چنین حوادثی را کاهش دهد.

  خرید بیمه آسانسور برای همه ساختمانهای مسکونی و اداری و تجاری، معمولا بر عهده مدیر ساختمان است. برای اینکه اگر اتفاقی بیافتد که خسارت مالی و یا جانی داشته باشد شرکتهای سرویس و نگهداری و مالک و مدیر ساختمان مسئول حادثه هستند و باید خسارتهای بوجود آمده را جبران نمایند. از این جهت خرید بیمه آسانسور برای جبران چنین خساراتی با وجود اجباری نبودن این بیمه نامه، لازم و الزامی است.معمولا همه مدیران ساختمان از زمان نصب و راه اندازی  و در زمان استفاده از آسانسور وظایفی را بر عهده دارند که باید به صورت دوره‌ای تمامی موارد ذیل را انجام دهند.

    تمام آسانسور‌ها از بدو نصب و راه اندازی ابتدایی باید از نظر داشتن گواهی استاندارد از موسسه استاندار ایران کنترل و بررسی شوند زیرا که برای گرفتن پایان کار ساختمان از شهرداری، داشتن گواهی استاندارد آسانسور الزامی می‌باشد.(فقط برای آسانسور کششی ، اسانسور هیدرولیک نیاز به گواهی استاندارد اجباری ندارد)

       مدیر ساختمان موظف است که برای سرویس و نگهداری آسانسور با شرکتهای معتبر که دارای مجوز فعالیت از وزارت صمت هستند ، قرارداد سالیانه داشته باشند تا در زمانهای مقرر برای بررسی آسانسور مراجعه کنند و بررسی لازم برای سلامت آسانسور را انجام دهند.خرید بیمه مسئولیت آسانسور از یک شرکت بیمه ای برای همه آسانسور هایی که در ساختمان نصب هستند باید از طرف مدیر ساختمان صورت پذیرد.

       بیمه مسئولیت آسانسور بیمه نامه اجباری نیست اما به علت خطراتی که ممکن است به هر علتی در زمان استفاده از  آسانسور بوجود بیاید، داشتن بیمه آسانسور الزامی به نظر می اید. اما از نظر قانون الزامی برای خرید بیمه مسئولیت آسانسور نیست.

    معمولا در همه ساختمانهای مسکونی،اداری و تجاری چند طبقه استفاده از آسانسور برای راحتی در رفت و آمد یکی از ابزارهای ضروری برای زندگی است و تبدیل به یکی از تاسیسات اصلی در هر ساختمانی شده است. از این جهت هر ساختمانی که آسانسور باربر و یا نفربر داشته باشد، بهتر است برای آن بیمه آسانسور خریداری شود. مثلا ممکن است بر اساس نیاز هر ساختمان چند نوع آسانسور در آن استفاده شود، مخصوصا در ساختمانهای تجاری که آسانسور نفربر در کنار آسانسور حمل بار وجود دارند، تهیه بیمه آسانسور برای هر کدام از آسانسور‌ها بر اساس مشخصات و نوع همان آسانسور الزامی است.

   در بیمه آسانسور بر اساس ظرفیت و مشخصات هر آسانسور و پوششهای مورد درخواست بیمه گذار تعهدات آن بیمه نامه مشخص می‌گردد. مثلا در آسانسور نفر بر، تعداد افراد مجاز به عنوان ظرفیت آسانسور در مشخصات فنی آسانسور ذکر گردیده است و بیمه نامه دقیقا بر مبنای این مشخصات از سوی شرکت بیمه صادر می‌شود. اما در بیمه های آسانسور حمل بار بیمه گذار می‌تواند علاوه بر پوشش مالی، پوشش جانی را نیز برای بیمه نامه خود خریداری کند.

   برای خرید بیمه آسانسور بیمه گذار باید فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت آسانسور توسط بیمه گذار بر مبنای مشخصات کامل آسانسور مورد بیمه از جمله ( نوع درب کابین، نوع درب طبقات، نوع موتور ، نوع تابلو فرمان، نوع ترمز و سال نصب) تکمیل گردد. نوع کاربری،تعداد طبقات،ظرفیت و محل ساختمان مورد بیمه ، چگونگی سرویس و نگهداری آسانسور،  مقدار تعهدات درخواستی بیمه گذار مواردی هستند که باید از سوی بیمه گذار به شرکت بیمه گر اعلام گردد.


تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
نام کاربری :
پست الکترونیکی :
وب :
یادداشت :
کد امنیتی :
8 + 6 = ?