استاندارد آسانسور

امنیت آسانسور فقط یکی از مزیتهای گیرا برای استفاده‌کنندگان آسانسور نیست ،بلکه یک نیاز قانونی و اصلی در نصب و بهره برداری از اسانسور است. به این دلیل، استانداردهای لازم برای آسانسور که امنیت اسانسور را تضمین می‌کند، یکی از اصلی‌ترین درخواست‌های خریداران آسانسور است. بنابراین شرکت‌های فعال درحوزه‌ آسانسور تلاش برای به ‌دست آوردن استانداردهای لازم را می‌کنند. در این مقوله درباره‌ اهمیت امنیت آسانسور عوامل امنیتی یک آسانسور استاندارد، چگونگی نگهداری آسانسور برای حفظ امنیت آن و استانداردهای لازم برای آسانسور مطالعه خواهید کرد.

 

    اهمیت امنیت آسانسور

    عناصر امنیتی یک آسانسور استاندارد

    چگونگی نگه‌داری آسانسور برای حفظ امنیت آن

    استانداردهای لازم برای آسانسور

 

 

اهمیت امنیت آسانسور

همانگونه که در ابتدا نیز اشاره کردیم، امنیت آسانسور امری فوق العاده مهم است. استاندارد فقط امری الزام‌آور از نظر قانون نیست بلکه یکی از اصلی‌ترین مسائلی است که شرکت‌ها برای معرفی خود روی آن متمرکزند. در رقابت شرکت‌ها موضوع اصلی در آسانسور فقط کارامدی و زیبایی آن‌ نیست بلکه امنیت آن نیز خیلی مهم است.

موضوع روشن آن است که امنیت و امکانات آسانسور کلید اصلی موفقیت آن درعمل است. چه در محیط حقیقی چه برای استفاده‌های حقوقی، این پارامتر مسئله‌ای مهم است. توسعه‌ی شهری همزمان با افزایش تراکم ساختمان‌ها باعث افزایش پیچیدگی ساخت‌ و ساز شده است. آسانسورها نیزاز این افزایش پیچیدگی مجزا نبوده‌اند.

درصد احتمال حادثه در آسانسورها که بتواند باعث مرگ افراد شود باید به حداقل برسد ویا از بین‌رود. خوشبختانه استاندارد‌های لازم برای آسانسور با سرمایه‌گذاری هنگفت در تکنولوژی تهیه شده است که شرکت‌های سازنده آسانسور با مد نظر قراردادن آن‌ها می‌توانند درصد اشتباهات و اتفاقات ناخواسته را به حداقل برسانند. علاوه بر آن، امنیت درباره‌ موضوع دیگری غیر از ساخت آسانسور نیز وجودخواهد داشت، که می‌تواند بر شاخص کلی امینت آسانسور تأثیرگذار باشد و آن امنیت مربوط به نگهداری استانداردآسانسور است. نگهداری از اسانسور به صورت دقیق طبق جدیدترین استانداردهای لازم و کنترل آن هم‌اندازه‌ توجه به امنیت در طول ساخت آسانسورها اهمیت دارد. استفاده از افراد متخصص در این مورد نیز برای نگهداری شاخص‌‌های امنیت آسانسور برای افراد، مسئله ای غیر قابل چشم‌پوشی است.

در واقع، کارایی و زیبایی یک آسانسور بدون داشتن امینت لازم اهمیتی ندارد. امنیت در آسانسور، کارکرد اصلی آن است که باید براورده شود. برای دستیابی به این هدف در دنیا استاندارد‌های مختلفی در طول زمان بنابر نیاز‌های بروز این صنعت وضع شده است که شرکت‌های سازنده‌ی آسانسور باید آنرا اجرا کنند.

نوآوری‌های فن آوری از طرف دیگر علاوه ‌بر حوزه‌ی دیجیتال و الکترونیک، در حوزه‌ی داده‌ها، در موضوع کارکرد آسانسورها نیز درخور بوده است. این داده‌ها به مجریان این حوزه این امکان را می‌دهد با بررسی مشکلات و اشتباهات، از آن‌ها دوری کرده و امنیت بیشتری برای آسانسورها هدیه بیآورند.

برای نمونه، از میان سیستم‌های امنیتی که در آسانسورهای مدرن پیاده‌سازی می‌شوند می‌توان به سیستم تشخیص مشکل در سیم بکسل ، چراغ‌های اضطراری داخل کابین، کلید زنگ خطر، تلفن کابین اشاره کرد. امروزه برای داشتن آسانسور استاندارد استفاده از بسیاری از این ابزار لازم است.

عناصر امنیتی یک آسانسور استاندارد

موارد بسیار مهم برای کارامدی سیستم‌های امنیتی آسانسور‌ عبارت‌است از:

 

– ارتباط مکانیکی (Mechanical interlock): این سیستم برای باز کردن درب در هر طبقه است. همچنین قسمت‌های الکترونیکی را که عامل حرکت آسانسور می‌شوندرا فعال می‌کند.

پاراشوت (Parachute): این ابزار باعث می‌شود که اگر سرعت آسانسور از حد استاندارد عبور کند و یا اصطلاحا سقوط کند جلوی حرکت کابین را میگیرد و آن را متوقف کند.

– زنگ خطر (Alaram bell): این یکی از آشناترین سیستم‌های امنیتی برای استفاده‌کنندگان آسانسور است. این سیستم اولین چیزی است که فرد در زمان اتفاق از آن استفاده می‌کند. این ابزار در زمان خطر کاربرد دارد. مثلا زمانی که فرد درون آسانسور گیر می‌کند این ابزار مفید واقع می‌شود. برخی از زنگ‌های خطر به خط تلفن نیز متصل هستند و می‌توانند از این طریق کمک مطالبه‌ کنند. با توجه به این موضوع که اکثر وقتها مشکلاتی که باعث استفاده از زنگ خطر می‌شود مربوط به مشکل برق است، چراغ‌های اضطراری نیز به صورت خودکار پس از فشردن کلید زنگ خطر روشن می‌شوند. بنابراین زنگ‌های خطری استفاده می‌شوند که انرژی خود را از باتری‌ میگیرند

 توقف اضطراری (Emergency stop): این ابزار برای متوقف کردن استفاده می‌شود.

– محدودکننده (Limiter): افراد متخصص باور دارند که این وسیله یکی از عناصر اصلی برای امنیت آسانسور است. این وسیله شامل دو قرقره است. یکی از آن‌ها درون اتاق موتور است و دیگری به صورت عمودی روی کف چاه است. زمانی که سرعت آسانسور 25 درصد از حد مجاز عبور می‌کند، قرقره‌ی بالا سرعت را محدود می‌کند.

چگونگی نگهداری آسانسور برای حفظ امنیت

وقتی که یک آسانسور جدید نصب می‌شود، توقع این است که برای مدت زمان بسیار طولانی بدون مشکل کار کند. اما واقعیت این است که با‌ گذشت زمان، ابزارهایی که کارکرد آسانسور و امنیت آن را تأمین می‌کنند، می‌توانند دچار مشکل شوند. به این دلیل برای حفظ امنیت آسانسور‌، آن‌ها باید به صورت منظم توسط افراد متخصص طبق جدیدترین استانداردهای امنیتی آسانسور بررسی شوند. این بررسی باید شامل همه قطعات آسانسور به صورت دقیق شود تا بشود از امینت آسانسور اطمینان حاصل کرد. عدم انجام این کنترل دقیق می‌تواند باعث بروز فجایع بالا شود.

استانداردهای لازم برای آسانسور

آسانسوری که 20 سال پیش به عنوان آسانسوری استاندارد مطرح بود، اکنون دیگر آن وضعیت را ندارد. در حقیقت، پیشرفت فن آوری در زمینه‌ی آسانسورها و امنیت آنها همواره بازبینی‌ها و تغییراتی را در استانداردهای لازم برای آسانسور ایجاد میکند. در این بین، مهم‌ترین استاندارد شناخته شده، استاندارد جهانی سازمان ASME است که به صورت بین‌المللی به صورت وسیعی استفاده میشود. این سازمان، استانداردها و کدهای کاملی را در حوزه‌ی امینت طراحی، ساخت، نصب، کارکرد، بازرسی، تست، نگهداری، تغییر و تعمیر آسانسورها عرضه میکند. این استاندارد تمامی  آسانسورها را پوشش می‌دهد.

همانطور که در این مطلب خواندید، امنیت آسانسور بخش جدایی‌ناپذیر از این صنعت است و عدم توجه به آن غیرممکن است. برای اطمینان حاصل کردن از امینت افراد، استفاده از آسانسور استاندارد که به صورت دوره ای نیز مورد بازرسی و کنترل قرار می‌گیرد، مسئله ای الزام آور است. استفاده از جدیدترین استانداردهای لازم برای آسانسور و پیشرفت‌ها برای تأمین امنیت افراد می‌تواند از حادثه‌های ناگوار جلوگیری کند.


تنظیمات
این پرونده را به اشتراک بگذارید :
Facebook Twitter Google LinkedIn
برچسب ها
استاندارد اسانسور اصفهاناستاندارد اسانسور مسکونیاستاندارد اسانسور بیمارستاناستاندارد اسانسور هیدرولیکاستاندارد اسانسور هتلاستاندارد اسانسور هیدرولیکیاستاندارد اسانسور ایراناستاندارد آسانسور بدون موتورخانهاستاندارد آسانسور هیدرولیکاستاندارد آسانسور برانکارد براستاندارد آسانسور اهوازاستاندارد آسانسور استان سمناناستاندارد اتاقک آسانسوراستاندارد اندازه آسانسوراستاندارد ابعاد آسانسور بیمارستاناستاندارد ایمنی آسانسوراستانداردهای اجباری آسانسوراستاندارد آسانسور باریاستاندارد آسانسور بوشهراستاندارد بازرسی آسانسوراستاندارد برق آسانسوراستاندارد سیم بکسل آسانسورابعاد استاندارد برای آسانسوراستاندارد آسانسور و پله برقیاندازه استاندارد اسانسور در پلانپیگیری استاندارد آسانسوراستاندارد ملی آسانسور و پله برقیپورتال استاندارد آسانسورپروانه استاندارد آسانسوراستاندارد آسانسور تبریزاستاندارد تابلو آسانسوراستاندارد تعداد آسانسورهزینه استاندارد آسانسور تهراناستاندارد آسانسور سردار جنگلجزوه استاندارد آسانسوراستاندارد چاه آسانسوراستانداردهای چاهک آسانسورابعاد استاندارد چاله آسانسوراندازه استاندارد چاله آسانسورارتفاع استاندارد چاه آسانسورابعاد استاندارد آسانسور حمل باراستاندارد آسانسور خراسان رضویاستاندارد موتورخانه اسانسورخلاصه استاندارد آسانسوراستاندارد آسانسور در ساختماناستاندارد درب آسانسوراستاندارد در اسانسورارتفاع استاندارد درب آسانسوراستاندارد قفل درب آسانسوراستاندارد ارتفاع در آسانسوردریافت استاندارد آسانسوردستورالعمل استاندارد آسانسوراستاندارد ریل آسانسوراستاندارد روشنایی آسانسورطول استاندارد ریل آسانسوراستاندارد آسانسور زنجاناستاندارد آسانسور سال 98استاندارد سازی آسانسوراستاندارد سرعت آسانسوراستاندارد سازه آسانسوراستاندارد ساخت آسانسوراستاندارد سرویس آسانسوراستاندارد آسانسور شیرازشرایط استاندارد آسانسورشرکت استاندارد آسانسوراستاندارد آسانسور صنعتیضوابط استاندارد آسانسوراستاندارد طراحی آسانسوراستاندارد ظرفیت آسانسورعلائم استاندارد آسانسورعدم استاندارد آسانسورعلائم استاندارد اسانسورآسانسور غیر استاندارداستاندارد فضای آسانسوراستاندارد تابلو فرمان آسانسوراستاندارد آسانسور قماستاندارد آسانسور قزویناستاندارد قطعات آسانسوراستاندارد اجباری قطعات آسانسورقیمت استاندارد آسانسوراستاندارد آسانسور کرجاستاندارد آسانسور کرماناستاندارد کابین آسانسوراستاندارد کابل آسانسوراستاندارد کفشک آسانسوراستانداردهای کابین آسانسورابعاد استاندارد کابین آسانسوراستاندارد آهن کشی آسانسورابعاد استاندارد کابین آسانسور 6 نفرهاستاندارد آسانسور گیلاناستاندارد ضربه گیر آسانسوراستاندارد آسانسور لرستاناستاندارد آسانسور معلولیناستاندارد ملی آسانسوراستاندارد موتور آسانسوراستاندارد ملی آسانسور ایراناستانداردهای ملی آسانسورابعاد استاندارد آسانسور مسکونیاستاندارد نصب آسانسوراستانداردهای نصب آسانسوراستاندارد کمک نصاب آسانسورنمونه استاندارد آسانسوراستاندارد درب ورودی آسانسوروضعیت استاندارد اسانسورابعاد و اندازه استاندارد اسانسوراستاندارد آسانسور همداناستانداردهای آسانسور هیدرولیکاستاندارد های آسانسورابعاد استاندارد آسانسور هیدرولیکیابعاد استاندارد آسانسور هااستاندارد درب های آسانسورهزینه استاندارد آسانسوراندازه ی استاندارد اسانسورابعاد استاندارد چاله آسانسور 4 نفرهاستاندارد 4 قطعه اصلی اسانسورلیست قیمت اسانسور هیدرولیک
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
نام کاربری :
پست الکترونیکی :
وب :
یادداشت :
کد امنیتی :
4 + 4 = ?